söndag, augusti 31, 2008

eko


Skördemarknad i Vintervikens Trädgård.
Vi fick med oss potatis, majs, mangol och thaibasilika hem, allt ekologiskt odlat någonstans i närheten.



Fruktpaus, och jo, till och med Otis äter banan nuförtiden. Vindruvor med (mormor köpte med hem väldigt goda här om dagen) och jag fick lov att gömma dem tillslut för att han inte skulle äta alla på en gång. Albin lyckades få honom att smaka vattenmelon tidigare i sommar också för vi förstod ju att han skulle tycka det va gott.


...but is it art?

Om man vill har man chansen att handla goda grejer nästa söndag med nere i Vinterviken, mellan 11-16.
Kan man ju passa på att ta en dyr fika i det super mysiga Trädgårdsfiket om vädret tillåter,
nuförtiden har de även verandor att sitta i om det regnar förresten.

lördag, augusti 30, 2008

hej hösten!

jazz


Dina i parken. Dina hänger i stolen gnagandes på en grissini.


Otis i parken. Otis lyssnar på jazz, idag precis bakom vårat hus, han satt där lugnt och tittade och verkade tycka det var himla bra.

tisdag, augusti 26, 2008

helt unika



För att ha samma föräldrar är våra barn himla olika. Igår var vi på en försenad halvårskoll för Dina som ju nu är sju månader och tjugoen da'r. Hon är två kurvor Under normalvikten och en kurva under på längden. Otis var ju som bekant två kurvor över, på vikten i alla fall.
Dina ammar fortfarande, vilket Otis slutade göra vid fyra-fem månader, vilket vi ju slutade så tidigt med för att han blev så stor.

Hur går det ihop? Borde ju vara Dina som var på övre kurvorna.


Aja, vi får åka dit om några veckor och väga henne igen.
Kortheten får vi skylla ärvda DNA'n på, vilket ju inte går med vikten ;).


Otis ritar under barndagen i Rålambshovsparken i lördags och Dina hjälper till i köket.

onsdag, augusti 20, 2008

två bast

Vi firade Otis två-årsdag igår.


Frukost på sängen och några presenter.

Det var en lååång dag, när Ellen och Otis sprungit tjugofem varv i lägenheten efter middagen så blev det droppen, han var Så trött, det blev sängen bums.

Mormor Lena, Bjurel
ls och Jacksons var över på lite födelsedagsmiddag å tårta, trångt med trevligt och jag tror alla blev mätta även om potatisarna med rotfrukterna från ugnen krömp lite mer än vad jag hade beräknat.
Under middagen förundrades vi dock mest över Usains hundrameterslopp.


Gick en sväng till 4H gården i Axelsberg i lördags, Otis hängde med huskatten.

lördag, augusti 16, 2008

Det ålas

Igår började Dina röra sig massor där på golvet, mest Bakåt.
Idag däremot kommer hon Framåt, man kan/ska väl inte kalla det krypa riktigt, men hon tar sig framåt, mest med armarna, så det är nog lite tungt.
Men plötsligt så har hon tagit sig från en sida till en annan i rummet.


Hon ser ut att bli ett "sladd barn", Otis har alltid varit helt ontresserad av sladdar och uttag, men Dina siktar in sig på en och så börjar hon dra sig ditåt.

Tiden går så snabbt när man skaffat barn, hyffsat snabbt med första och med andra hinner man ju knappt med!

söndag, augusti 10, 2008

OL

Okej, är det så att det inte skulle vara mera sommar nu?
Om det tycker jag inte, vore ju inte så dumt med någon vecka helst två med sol, jag som ska vara hemma med Dina året ut. Blir bäst så, Albin behöver jobba, jag vill ta det lugnt med barnen och även ta hand om mig själv lite då jag ska operera bort sköldkörteln i höst.

Men om det regnar så kan man ju i alla fall kolla på OS ett tag nu. Lite märkligt med OS, man kollar på sporter som man aldrig kan tänka sig se annars och hejar på olika lag (länder) väldigt godtyckligt.
Vi kan ju försöka hålla koll på hur många putslustiga inslag vi kommer att få se om Kina och spelen under tiden, till och med Kristian Kappelin är där, så man undrar ju vem som håller koll på de festliga saker som händer i Italien nu.

I parken medans föräldrarna försäker slappna av i två sekunder och ta en öl. Gick sådär.

Igår lördag började ju dagen med sol och det var hyfsat varmt, så vi bestämde med Bjurells att ta en öl på uteserveringen på Landet vid fyra. När klockan väl var det var det stängt och mörka moln på himlen. Vi sket i det och tog en i Midsommarkransen i stället och det fick vi ju äta upp sedan då vi fick gå hem i ösregnet. Blöta ”som hundar” gick vi hem till Ellen och Ines och åt jävligt, ursäkta, god morotssoppa.

På väg hem.

Albin köpte brallor som skulle vara till Dina i framtiden, men Otis tog hand om dem,
han gillade dem som tusan och visar gärna upp sig med dem på.

Två bildfavoriter från sommren.





tisdag, augusti 05, 2008

girls


Ines myser.
Vi fick träffa lillasystern i söndags då vi var på lunch hos Bjurells. Nice.

Dina vill bara stå, hon försöker dra sig upp själv men det funkar inte så bra ännu, hon fattar inte att hon ska använda benen för att trycka upp sig. Så hon gnyr där hon halvt hänger i bordskanten tills man kommer och ställer henne. Så står hon där och vinglar sen, man får vara med bakom.

web

Det händer på nätet...

Oskar har vernissage på fredag, Project 8.

Enjoy sidorna börjar synas, Enjoy Sweden och Enjoy West Indies.


lördag, augusti 02, 2008

blåbär


Vi har ju tidigare skrivit om Dinas matframgångar, eller ja ickeframgångar kanske mera. Första gången hon åt gick det ju bra, med morrotspurén om ni kommer ihåg. Men, man kan inte säga att det gick typ Alls efter det. Vi tränar nu varje dag med gröt och andra puréade frukter och grönsaker, men med mindre framgång. Igår provade Dina blåbärspuré, det måste varit det godaste hon ätit - ever. Det gick ner! Men det kan man väll inte leva på.

För mig personligen vore det ju nice om hon kunde lära sig nu så att man kan göra någonting annat än amma om dagarna, framför allt när jag nu äter medicin igen, ska jag ta den precis efter jag ammat,
inte alltid man kommer ihåg det.


Igår kom vi hem från en vecka i Dalarna.
Det var som bekant varmt i veckan som gick och Otis svalkar sig i det som fanns tillgängligt för tillfället.


Dina har ärvt Otis bilstol, lite åt det stora hållet kanske, men hon sitter mycket bättre i den än den lilla helt osköna.

I Dalarna fanns det mycket hallon i Per-Olofs hallonhäck, så nu ska jag gå och göra en smulpaj på ett par liter av dem, en ska vi ta med till Bjurells där vi ska få träffa Ines för första gången.
(Att Albin träffade henne i parken för någon vecka sedan räknas inte...)