lördag, juni 19, 2010

påskrivet

Igår var vi hos mäklaren i Eslöv i en timme och skrev på köpekontraktet. Det enda som nu skulle kunna häva köpet är om vi hittar hussvamp, så det får vi väl hoppas att vi inte gör.

Mäklaren, som själv bor i Billinge, talar sig varm om byn och om hur bra det är för barn och om alla aktiviteter som finns i närheten.


Bild från i våras.

Den 26 juli får vi nycklarna.

Vi åkte dit med farmor idag som var på kortbesök sedan igår, utflykt-visa huset- och fika på det lokala cafét.
Var lite nervös på vägen dit, tänk om huset skulle kännas helt fel.

Men, det gjorde det ju såklart inte. Solen sken och trädgården var inbjudande och känns full av möjligheter. Farbrorn som bodde här innan har inte anlagt den i stort sett alls, så man får börja från noll, vilket ju är helt idealiskt.

Huset är trasigt utanpå, det vet vi, taket ska lagas och en del tegelpannor bytas, men de flesta kan vi nog spara tyckte jag mig se. Fönstren på baksidan är de som är mest murkna. De är "nya" fönster, tror att äldre skulle ha klarat sig bättre om de hade omhändertagits. Hur som så få vi se om vi kanske byter ut ett par av dem nu och fixar det som behövs på de andra.

Glasverandan tycker jag ser trasigare ut för varje gång vi kommer dit. Den är verkligen inte gjord av någon fackman precis. Om någon ramlar in i den så rasar den nog ihop, sånt plock-i-pin.
Vi vet inte vad vi ska göra med den riktigt, den som är där går i alla fall inte att rädda, hur bra byggvårds trogen snickare man än är. Men frågan är ju om vi ska göra en ny, likadan, fast på riktigt eller om vi ska se på något alternativ. Det återstår att se.

Nu har vi alla fall en månad på oss att leta bra material och fundera.

Men man vill ju dit nu, det kliar i fingrarna när man går i trädgården!

Inga kommentarer: