tisdag, juli 13, 2010

Nu börjas det

Har idag hittat sex fina fönster och tillhörande pardörr i en antik och kuriosa butik uppe i Hamneda, ska åka dit på torsdag för att kolla på dem och kanske köpa dem (håll tummarna för att de finns kvar då!). Utmärkta för att byta ut våran trasiga glasveranda med.

Barnen står redan på dagis kö i Eslövs Kommun för platser i Billinge, det finns platser där, så det borde ju inte behöva ta fyra månader, bara för att kommunen tycker att de måste det för att de ska få börja.

Pratat med några entrepenörer som jobbar med att installera reningsverk, de kommer i första veckan i augusti för att ge offert.

Fyllt i papper för att få ha egen matkompost. Letat på var man kan hyra en container för att fylla med byggskrot och annat som inte går att återvinna.

Pratat med en snickare som kanske kan fixa en trappa. Mamma ska hjälpa till att lära oss att kitta om fönstren, de som ska renoveras . Pratat tidigare med ett lokalt snicker som gör fönster enligt tradition, mycket bra och prisvärda enligt vår arkitektvän! :) Och en elektriker som kan kolla så inte elen är helt tokig.

Har spanat in spisfläkt och diskmaskin också. Och vilken gunga vi ska köpa.

Och ja just ja, så börjar semestern idag och Öhmans kommer på besök imorgon. Vi åker på besöks turné själva nästa vecka - via våran gamla lägenhet som ska städas och överlåtas till dess nya ägare. Sedan är det tillträda till huset.

Många utgifter blir det.

Update: Glömde sotaren.

1 kommentar:

mamma Lena sa...

Mycket att stå i. Men kul! Köp kitt i hink. Billigare än på tub. Det kommer väl gå åt en del?
Hur är avloppet. Eget, med tank eller kommunalt?
Kramar