onsdag, augusti 11, 2010

okej...

Vi har nu spenderat två veckor cirka i huset, vi fick sällskap av mormor och Per Olof i flera dagar och även farmor ett par.

Eftersom jag blev dunder förkyld och gjorde inte den bättre genom att jobba på som vanligt, fick öroninflammation veckan efter (fortfarande) - kunde jag inte göra så mycket sista tiden där, är fortfarande inte helt kry. Men några till dagar på meds så Måste det ju bara vara borta. Men fick veta att jag kan vara lomhörd och ha lock i örnen i veckor framöver, great.

Anyway. Vi väntar nu bara på att få taket fixat, en dag verkligen ösregnade det och då fick vi ta fram ett par hinkar och ställa på övervåningen. Innan taket är fixat är det ingen idé att fixa nytt golv i hallen och vårat sovrummet däruppe, eller sätta träpanel på väggarna.

Nere har vi målat klart ett rum i stort sett, gröna rummet kallar vi det, blir barnens lekrum, heter gröna rummet för golvet är, just precis, grönt. Dock målade vi linoljefärg på skiten som redan var där och det var kanske inte det bästa, det är fortfarande lite klibbigt efter två veckor. Men, ingen bråska.

Sedan har vi rivit tapeter med mamma och PO's hjälp i ett rum, det var struktur tapeter och inan vi kan sätta upp några nya måste ju de ner. Där är det tretex eller vad det nu heter på ett par väggar, vi vet inte rikigt vad vi ska göra där, om vi bara låter det vara och bredspackalar, river bort dem och sätter upp något annat - eller kanske tunna gips skivor utanpå. Vad är liksom rätt i tanke på byggnadsvård? I taket är det också gipsskivor, är det någon anledning till att man ska ha dem där, eller kan man ta bort dem och ta fram panelen? Det kan ju finnas en anledning till varför de satt upp dem över!?

I köket har vi målat bröstpanelen grå, blir super fint, resten är vitt, så sobert blir det. I veckan kommer en ny diskmaskin, så får vi ta dit rörmokaren nästa vecka eller så för att sätta in den, provade lite att ta bort den gamla, men vattnet ville inte stänga av sig med hjälp av den lilla balofixen som satt under diskbänken.

Där under har vi förövrigt fångat fem möss, och flera lär det finnas. Anticimex kommer den 23. Men just mössen får vi nog leva med ett tag eftersom vi bor mitt på en åker.

Nu är vi i Västerstad i ett par dagar, blir Billinge till helgen igen och dagis är stängt mån-tis, så vi stannar tills dess. Sen har vi fått tidigare plats på dagis i Billinge, 23 augusti börjar inskolningen. Är bra att de får börja där innan Albin ska börja sitta på samma kontor som jag sitter i Malmö, så slipper vi mecka för mycket med hämtningar i september.

Nya tag till helgen.

3 kommentarer:

mamma Lena sa...

Sätt upp gipsskivor! Slipper en massa spackeljobb. Gipsskivor är ju faktiskt spackel som är stelnat och slätt. Så egentligen går det på ett ut, 10 lager spackel och slipning eller gipsskiva och några spikar. Men oj så himla mycket enklare och 100 gånger snabbare.
Kramar

Anonym sa...

Det där med gipsskivor i taket... vet ni att det finns panel typ pärlspont under?
Då är det bara att slita bort gipset! Det blev poppis att täcka innertak med släta plattor på 40-talet tror jag då man ville ha en mer modern stil. Vi hade ett papptak i torpet och där under fanns ett jättefint pärlsponttak - ja tack sa vi!
Kramar från Sofie

mamma Lena sa...

Vill se bilder!
Kram