måndag, november 22, 2010

well

Det var en mycket possitiv post jag skrev senast.
Inte så mycket har hänt sedan dess. Vi hade många förslag och idéer, men det är ju så med renoveringsprojekt och hus, man ska nog bo ett bra tag innan man spikar vad som ska göras.

Vi har nu lagat taget, första förband, det kommer inte regna in på oss under vintern och det är bra. (vi och vi...)
Men, det kommer att hålla i något år till eller så, sedan kommer vi att få lägga om hela taket.
Det lutar för dåligt för kakelplattor och stammarna är för klena för att lägga på något tyngre, så fattas det luftspalt mellan isolering och yttertak, sånt man gör numera tydligen. Så det blir nog ett Helt nytt tak när vi vinner på lotto nästa gång.

Nu har vi i alla fall en fungerande diskmaskin och idag fick vi ny spis, efter att den extremt äckliga och relativt gammla spisen la av för ett par veckor sedan. Så när vi kommer hem idag får vi packa upp en ny SMEG gas spis med el ugn. :) Gött ska det blir.

Nästa invistering blir en Keddy kasset till den enorma öppnaspisen i köket, öppningen där är så stor att det ryker in och mest tar den varma luften från resten av huset (än vad den ger i värme) och drar den upp genom skorstenen eftersom den drar så mycket luft. Så vi får kappsla in värmen i en kasset i stället.

Räcker den att värma upp köket då frågade vi Krister som är byggherren vars företag ska leverera och installera - Jo'rå, ni skulle kunna elda så ni inte kan vara här inne, påstod han. Så det känns ju bra, kan vi ju vara i köket om det blir en vargavinter i alla fall.

I vårat nuvarande sovrum är det ganska varmt med efter man eldar i kakelugnen i ett par timmar, den håller sig varm hela natten. Men, den ger ju bara någon enstaka watt i värme, så det är ju inte riktigt samma sak. Å andra sidan vill inte jag ha för varmt i ett sovrum heller.

Sen blir det grävjobb närmast ser det ut som, reningsverk och dräneringsdike. tjoho!

Inga kommentarer: