söndag, november 26, 2006

Lilla Julafton 2006

Årets upplaga av våran runt 12-åriga tradition, den sk. ”Lilla Julafton” gick av stapeln igår här på Arvodesvägen. För vart år som går blir det en vuxnare, eller kanske barnvänligare tillställning, där de sista gästerna gick runt halv tolv-tolv och de var då de som ännu icke har några barn. (med betoning på ”icke ännu” ☺)
Det åts massor av god julmat – då det även snapsades en del kunde man höra, skrevs rim, byttes julklappar och Filip läste om Karl-Bertils julafton, allt var precis som vanligt kan man säga. I matväg var nog det enda som fattades en Jansson, då tyvärr varken Bjurells eller back-upen Lisa kunde medverka, men, vi blev mätta i alla fall och om jag ska vara ärlig var det ingen som frågade efter den heller. Jörgens grönsakspajer däremot saknade både jag och Hanna (och så Jörgen själv såklart!)

Dagen till ära hade vi möblerat om lite i vardagsrummet, idag har vi lämnat det så, vi gillade det bättre, rummet kändes mycket större och öppnare, mera lekplats, och tv’n får en lite mindre central roll vilket ja tycker är skönt. Idag blir det sill, ost, skinka och potatis till kvällsmat, för det finns det då kvar av sedan igår, och julmust att dricka till. Julmust är ju SÅ himlans gott – det borde finnas året om så man slapp dricka Coca-Cola, eller ja – är ingen som Tvingar mig att göra det i och för sig.

3 kommentarer:

Lena sa...

För en som aldrig varit med så ser det trevligt ut. Otroligt att ni kan träffas och hålla detta vid liv. Det hör nog inte till vanligheterna att det fungerar så bra. Kramar till Otis! Vi ses snart säger mormor Lena.

erik sa...

Hej!
Tack för ett stämningsfullt julfirande! Jag fick något religiöst i blicken (eller så var det bara apelsinsaft).
Kram,
Erik

Anonym sa...

Tack för en bra julfest!

Det var en härlig dag minsann - även om jag kroknade tidigt och drog hem först av alla

På måndagen kunde vårdcentralen konstatera bihåleinflammation och början till öroninflammation så allt fick sin förklaring...

Hoppas bara att jag inte spred baciller runt mig...Nu vet ni iallafall vem ni ska skylla på om ni blir sjuka...
kram sara h-ö