onsdag, september 24, 2008

funderat på några grejer

Alltså, några föräldrareflektioner som jag bara måste få skriva av mig om, ni får läsa om ni orkar.

Är det så att man blir känsligare om vad tex ungdomar gör när man har blivit förälder. Jag tänker på att det känns som om det är flera ungdomar som har så liten respekt för andra människor nuförtiden. Slänger stenar på bussar och akutfordon, för inte tala om att slå ihjäl varandra. Hur får man barn som inte har någon empati, eller snarare hur gör man inte…

I dagarna har tydligen en ledarskribent gett ut en bok om hur det är att vara mamma, och hon tycker att man ska typ chilla lite mera och tänka hur bra vi har det här i Sverige, bäst i världen. Något i stil med att vi medelklassare med barn inte ska klaga så mycket utan gå ner i arbetstid och vara med barnen lite mera avslappnat. Och visst det kan man ju tänka att hon har rätt i. Men det blir jäkligt svårt att ta till sig när man ser att det är just en ledarskribent som skriver det, som har Ett barn och hennes man går säkert inte på a-kassa heller.
Blir förbannad bara jag tänker på det. Lätt för henne och sitta och säga med hennes kontakter som gör att hon kan få skriva boken över huvudtaget. Det är ju ingen slump att hon inte är ensamstående sjuksköterska med tre barn i en hyresrätt (hon belånade nämligen sin lägenhet för att kunna åka till Sydafrika i ett halvår när hon var föräldraledig).

Att skriva om sina upplevelser om barnuppfostran verkar vara en grej kändismammor lätt tar till sig och gör här och var. Så här gjorde jag (och min städhjälp) - Jahaja, Grattis till dig då…Mitt tips är nog att göra som man själv tycker det känns bäst, för ens barn och sig själv. Alla är ju så himla olika, blivit så uppenbart för oss, Otis och Dina är som natt och dag i vissa avseenden. Och då får man ju anpassa sig. Det är lätt att säga innan man skaffar barn eller om man står på sidan och pekar finger, att vissa saker ska man inte göra, och det får de inte äta och vi skulle aldrig… men sedan står man där med ett Happy Meal till tvååringen eller ammar flera gånger per natt – Fast hon är över 6 månader…Så ska man ju inte göra – så fint för er att ni inte behövde göra det då.
Men nu låter ju jag också uppmanande, så jag ska genast sluta med det och jag gör ju samma sak här – så här gör vi för att få det att funkar, är väll typ vad denna blogg går ut på

Har länge funderat på varför man har derbyn Senare än andra matcher, alltså, det är ju som att tigga efter mera bråk. Hur är tanken med det, derby, då måste fansen få lite mera tid på sig att dricka flera öl? Aaah, smaaart!

1 kommentar:

mamma o mormor sa...

Ja denna blogg är väl bevis på varför det skrivs så många böcker i ämnet. Alla som skriver har olika ideer och alla osäkra läser allt som finns och blir bara ännu mer osäkra eller? Vem vet vad som är rätt?
Man kan bara konstatera att det blir ju folk av dom flesta till slut, även dom som kastar sten på bussen.
Man får hoppas alla gör som du/ni, så gott dom kan. Som gammal mamma så är det i alla fall det man tröstar sig med, när man undrar om man gjorde fel.
Kramar till er alla småbarnsföräldrar