söndag, september 21, 2008

drömvåning som kom & gick

Brukar bläddra igenom DN Bostad när den kommer på torsdagarna, vet inte riktigt varför, ute efter något kap kanske, men mest för att se hur folk har det hemma tror jag. Det som slår en är ju att om man renoverar idag så har man beigea väggar, blanka kök och vitt kakel i badrummet. Inge vidare variation och om några år kommer man kunna verkligen kunna datera köksrenoveringarna gjorda de senaste åren. Ingen vågar göra något som sticker ut. Men det är väll också en trygghet. Vårat kök ser ju likadant ut det.

Förra veckan hittade jag denna bild/annons:
Sällan till salu! Bostadsrätt, vindsvåning i sekelskiftes villa i Rönninge - 164 kvm, 4,5 m i takhöjd i vardagsrummet, inglasad punsch veranda, balkong och 6400 kvm trädgård, mest gräs och äppelträd. Vid första anblicken av bilden trodde jag det var hela huset, men såg sedan att det var en av de tre våningarna.

Vi bestämde oss för att åka och kolla på det innan det var kalas firande hemma hos Gösta på söndagen.
Såklart var det ju hur fint som helst, och efter en massa funderingar så tänkte vi, klart vi ska bo där. Nära dagis och pendelstation. Trotts längre söder ut, samma pendlingstid för mig för jag skulle slippa byta. Stor trädgård. Få känna på äga hus ”light”på hyfsat nära håll! Folk ryggar tillbaka när man säger Rönninge som om det vore långt bort, men det tog 25 minuter från huset till Hammarbyhöjden t.ex (med bil)!

Men, samma vecka som banker går i konkurs i USA är ju marknaden löjligt osäker, vad får vi för våran idag – om något alls. Efter att ha haft två mäklare på besök och konsulterat banken, så trodde vi att vi skulle fixa marginalerna. Men, efter en svag start på budgivningen, så bara rasslade det till under onsdagen, och gick upp och långt förbi vad vi kunde betala innan vi hann blinka.

Klassiskt, klart att just det objektet i var intresserade av skulle skita i resten av marknaden, som mer eller mindre stannat helt av. Så efter en hel del intensivt engagemang i tankar, procent räkning, samtal och en stor bunt hopp, så var det bara att glömma och gå vidare.


Vi gillar ju verkligen våran nuvarande lägenhet och område, så det var ju inte att vi letade efter något, så vi hade ju inte ens tänkt tanken om jag bara inte hade bläddrat i den där tidningen.

Veckans tidning la jag direkt i återvinningen, för säkerhets skull!

1 kommentar:

mamma Lena sa...

Ibland kan det vara skön att drömma och hoppas. Även om det gör lite ont när drömmen inte slår in.
Nu vet ni i alla fall vad ni vill ha,OM ni letar efter annat.
Nu kan du nog lungt bläddra i tidningen, inget kommer söå det ni inte fick.
Kramar