onsdag, mars 11, 2009

snart är det dax

Så har flyttfirman varit här idag och kollar hur mycket prylar vi har och vi har bestämt att den 7-8 april går flyttlasset till Skåne och Västerstads skola där vi ska hyra in oss hos Marianne och Matthias (och deras barn).

Vi kommer hyra själva lärarbostaden som sitter ihop med skolan, där i skolsalarna bor familjen som äger huset. Bostaden är 120 kvm stor, två våningar och källare, och med lite målarfärg så kommer det bli super fint.

Västerstad är en liten by efter vägen mellan Hörby och Sjöbo, och hör till Hörby Kommun. Lisa googlade fram att där minsan startades sveriges första nykteristförening.

Ser fram emot flytten super mycket nu och det känns spännande. Alla praktiska saker som känns att de kommer att bli enklare är det som jag ser mest fram emot. Slippa tre trappor utan hiss två ggr per dag. Och när man handlat eller tvättar - en bunt gånger till. Slippa tråkla ut dubbelvagnen ut/in ur cykel förrådet fyra ggr per dag. Kunna köpa flera än sex toapappersrullar åt gången, för det faktiskt finns någonstans att ha dem. Kunna ha återvinningen i grovutgången, så man slipper ha halva köket fult med sopor. Kunna stänga dörren till köket...osv.

Det som jag kommer sakna i Stockholm är ju såklart alla våra kära vänner!

Sen kan jag inte komma på så mycket mera... Kiehl's, Muffinsfabriken, Sthlm siluetten, Vintervikens Trädgårdskafé och, ja, det var de jag kunde komma på.

Annars går dagarna, Otis har varit hemma några dagar då han fick hosta. Men han får nog gå till dagis imorgon.
När man frågar honom vad han gjort på dagis under dagen brukar han svara; - Hampus och Anton. That's it.
Så det känns ju inte så kul att ta honom ifrån det, han går i en bra dagisgrupp/avdelning.


Dina babblar, och svarar Nej på det mesta man frågar henne.
Albins rygg är bra ett tag, så kommer det tillbaka. Vi (mest jag) håller tummarna Super hårt för att jag ska kunna åka till San Francisco om mindre än två veckor. Mamma kommer tisdag till torsdag och det är verkligen Guld värdt. Så Sara HÖ, du får mera än gärna komma någon eftermiddag och äta en middag. På måndagen tex, är Otis dagis stängt.


Själv är jag trött, även om barnen lät mig sova till tio i sex idag, Luxury - så tär det på en att planera flytt, ta hand om kids och så försöka jobba så mycket som möjligt. Käns därför ännu skönare att vi ska flytta, så att vi får sätta Båda barnen på dagis, så kan Albin rehabilitera sig medans de är där på dagarna. Och jag kan får jobba lite mera "normalt".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så nu är flyttdagen bestämd. Spännande och lite extra kul att ni flyttar just till Västerstad som ligger granne med var vi bodde innan vår flytt till Curacao.
Så vill ni veta lite insiders om trakten så fråga oss.
Nykterheten såg vi dåligt till. Däremot hembrännerier som uppdagades lite här och var.
Nåja. Jag kommer så snart jag kan!
/Farmor Ulla

emi guner sa...

om du behöver något från kiehls är det bara att maila så kan jag gå och handla åt dig. det skulle vara skönt att för en gångs skull ha en ordentlig anledning att gå dit!

sara kmp sa...

Tack! Va dumt att jag handlade på mig en bunt grejer när jag var i USA för några veckor sedan - men jag ska nog komma på något jag behöver! :)