söndag, november 29, 2009

1:a advent

Zlatan har just sett till att Barca vann El Classico och jag funderar på att gå och sova redan nu.
Så trött, nu får solen ta och visa sig lite mera än sekundvis som den faktiskt gjorde idag.

Spenderat pengar på Julmarknad på Bosjökloster Slott idag, mest (bara) på mat - ett par julklappar och lite annat till oss själva. Och så Branteviksill till lilla-julafton då i Sthlm förstås.

Igår tog vi barnen till Hörby Bibliotek efter frukost för att titta på lite barnteater, det var en folkhögskole bekant till Albin som framförde. Otis rycktes med, men Dina gillade mest att stolen som hon satt på hade en blid av Findus på sittdynan. Hon är väll kanske på gränsen för att vara för ung ännu för att kunna hålla koncentrationen uppe.
OM det inte är Nemo som är på TV då förstås.

Otis har just nu blivit Bamse besatt, men man kan också locka med Pippi, och då kan man få Dina att slappa framför tv'n ett tag, om man nu önksar det.

Annars hittar man henne framför diskho med en blöt mage efter en timmes hällande av vatten fram och tillbaka.

Det var alltså julmarknad idag, trodde det var idag startskotten skulle vara, men när jag letade efter någon att besöka upptäckte jag att det var en del redan förra helgen. Känns som det är mera jul i år än på flera år. Det är julgranar att köpa lite varstans, och det är mera julpynt och lampor än vad jag brukar tycka mig se. Men det kanske är så här på landet i Skåne vs. just Söder om Sthlm.

Läste i en engelsk design tidning att man kunde köpa julgran med rötterna kvar på, är nog enda chansen för mig om man skulle köpa en gran redan nu, för till jul skulle den ju inte ha några barr kvar annars.

Ska lätta upp med lite bilder en annan dag. Kram så länge då och ha en bra första adventskväll!

3 kommentarer:

mormor sa...

Då är kanske önskningarna till barnen, bamse åt Otis och Diskgrejer åt Dina. Finns det några andra behov?
Ha det bra i mörkret!
Kramar

sara kmp sa...

Vet inte om vi behöver diskgrejer precis, det brukar finnas tillräckligt för henne att leka med där i diskho i alla fall! ;-)

C a r i b b e a n Taste and Inspiration sa...

Vi får fira en efterjul i Skanör när jag kommit dit! Längtar!!!

kramar från Farmor