måndag, augusti 28, 2006

Otis kunde ha blivit en helig krigare!?

Nu råkar det ju vara så att vår nyblivna sociala status tillåter tankarna i princip att kretsa runt just detta enda. Det är detta stora nya vi pratar om och i stort intet annat, vem vi än tilltalar.

Vi har ju fått en underbar liten Otis till oss. MEN det kanske inte var det mest tippade namnet för alla utomstående. Jag tänkte därför som lite kuriosa avslöja lite namndiskussioner som huserat i det ”ponnertska” skötet under de senaste månaderna.

Folk har frågat vad han skall heta innan han föddes, så även vi. Därför har vi kanske varit lite väl tillknäppta på den punkten. Men såhär har diskussionen gått! Vill poängtera att detta endast gäller pojknamn, på flicksidan var Bodil redan spikat och klart!


Hursomhelst, det pratades tidigt om Harry.


Klockrent kändes det som ett tag!

Fast nja ändå!
Harry Ponnert är farligt nära Harry Potter, och det funkar ju inte alls.
Men med Saras efternamn då, då blir det en liten Harry Hedin!
Otäckt nära Harry Houdini. Inte heller så lyckat!
Därmed rök Harry.
Synd, det e ju ett coolt namn.

Vi har prata om Elis länge, Levi inte fullt lika länge. Ett tag fanns Tage och Folke också med i bilden, de är väldigt långt ifrån samma bild idag. Min egen pappa har mest pratat om Hasse, och hyser nått naivt hopp att det skall bli namnvalet varje gång det vankas ett nytt barnbarn, oavsett kön.

Behöver jag säga vad han har som tilltalsnamn!?
Jag själv pratade mycket om Lo och det hade det kunnat bli om inte min storasysters son hetat Leo, lite fånigt att heta nästan samma sak, annars e det väldigt fint!

Men när min fantasi många gånger tröt efter en stunds samtal slutade det oftast med att jag började föreslå saker som Il Duce, Subcomendante eller detta ständigt återkommande Trål. Ibland vara Kebab och Asscrack också kandidater när det började spåra ur fullständigt, då lade vi oftast ner ämnet.

En annan het kandidat var Muja. Men efter att vi gifte oss och Sara bytte namn var det inte lika skoj längre.

Hur låter Muja Ponnert i jämförelse med Muja Hedin. Då missar man liksom hela grejen kändes det som, så där gick det bort!Nä det fick bli en Otis. (Även om jag precis efter födseln fick för mig att han skulle heta Astor, var fan jag nu fick det ifrån, för det har vi inte ens pratat om tidigare.)


Namnet Otis hade funnits med ett tag och låg rätt högt upp, men att det skulle bli just det tillslut var inte alls självklart från början. Men oj vad det är det idag, och oj vad jag e glad att Sara och jag har gift oss och tagit mitt efternamn, annars kanske vi haft oss en liten helig krigare hos oss idag. En mujahedin, då e Otis rätt jävla mycket smidigare!

Ett namn som vi däremot aldrig pratade om var Leif.

8 kommentarer:

Sofie sa...

Jag åkte i en Otishiss idag!
Otis är en sötis, sa Tommy när han såg första bilderna på bloggen. T har rätt.
Vi vill gärna komma och hälsa på snart om vi får.
Kramar!

Anonym sa...

Alla på Mollösund hälsar att Otis är jysst! Skall bli helt underbart att ses snart.
Kommer på torsdag.
Kramar Ulla

Lena sa...

Jag tyckte namnet Otis var lite udda först.
Men säger jag nu Otis så vet alla vem jag pratar om.
Inga missförstånd att man talar om någon annan.
Nu tycker jag namnet är jättefint. Man vänjer sig fort :-) Bra val!

Kramar

Lena sa...

Vem är Leif???

Albin sa...

Lena, vet inte, nån vi inte tänkte döpa honom efter bara. Hittade bilden på nätet när jag sökte på namnet leif och tyckte den passade precis för att illustrera vad vi inte vill hen skulle heta!

OP#1 sa...

Jag frågar Livia, 2ochetthalvt, vad nya kusinen i Stockholm heter, och hon ler sitt största leende och säger: Okis!

Ang. den där Leif: Tänk att hamna på bild i nåns blogg i detta ämnet bara för att man heter Leif, är det schysst? Jag tycker han ser snäll ut. Han har lagt håret och polerat kinderna. Skjortan är lite dassig kanske.

Anna-Kari sa...

hi hi hi. det var ett tag sedan jag laste din blog! My favorite: Muja Hedin! Synd att du bytte namn! Jag tycker i alla fall att det ar bra att ni aterupplivar namnet Otis. det skadar ju inte att dopa sitt barn efter en av varldens basta sangare. Max och jag har diskuterat barn namn sedan vi traffades ungefar och ,ja, kill namn ar svara. oj detta ser sa tokigt ut utan a, a, och o....
xoxo
ak

Anonym sa...

Som en nybörjare, jag söker alltid på nätet efter artiklar som kan hjälpa mig. Tack Wow! Tack! Jag har alltid velat skriva på min webbplats nåt sånt. Kan jag ta del av ditt inlägg till min blogg?