måndag, december 08, 2008

aj!

Har ont exakt Överallt på kroppen, som om någon gått lös med ett basebollträ. Albin fick någon magbacill, dagis klart misstänkt smittokälla, i lördags. Dina hade fått den av mormor inköpta röda julklänningen dagen till ära eftersom det var Lilla Julafton, hos Bjurells detta år. Men vi fick stanna hemma. Inte för att jag eller barnen var sjuka, men springer en i familjen till toaletten lika ofta som mängden folk som blivit varslade sista månaden, är det nog bäst för allas julefrid att vi stannade hemma.Idag hade jag klätt på mig, och hade till och med skorna på för att åka till jobbet, då jag kände att nä, illamåendet går visst inte över, och så var det dax...

Märkligt med lågkonjunkturer, på tal om annat. Någon säger att nu minsann, nu kommer den, då blir det så. Så slutar alla köpa saker, så får flera gå, så köps det ännu mindre grejer... Så vi gräver vår egen grop. Så, ni som har jobb, köp den där bilen, telefonen eller spisen, så tar vi oss tillbaka. Å andra sidan, i den takt vi shoppade innan, tog vi ju död på våran planet också, så detta kanske kan vara ett trippel wake up call!

Dina vinkar och säger hej då (typ) när man går hemifrån och hon gick fem steg här om kvällen.
Otis snackar på, som tusan, och blir super sur när han inte får ha nappen eller som han vill.

4 kommentarer:

mormor sa...

Hörde ett bra tips på radion om barnuppfostran. Man ska alrdig säga till barnen vad dom ska göra. Som:
- Klä på dig
- Ät upp maten
- Borsta tänderna

Man ska alltid ge ett alternativ:
- Ska du ta på dig jackan eller skorna först
- ska du äta upp mackan elle filen först
- ska du ta din tanborste eller mammas

Tänk om det funkar1 Barn vill ju bestämma och när man ger en valmöjlighet så kanske dom tror att dom bestämmer. Kan vara bra att ta till ibland.

Hoppas alla mår bättre nu.
Kramar!

Albin, Sara, Otis & Dina Ponnert sa...

barn som får för sig att det är dom som bestämmer kan bli helt vidriga. Dom lär sig inte vad ett NEJ är. Vuxna bestämmer, barn kan få vara med i detta till viss del, men att fråga barnen vad de vill i alla lägen, är att be om problem och kan sluta i ungar som skirker sig till sin viljj vid motgång ungar tror jag.
I`ve seen it.

/Albin

Anonym sa...

Sak samma gäller i vuxen världen, tex i intervju situationer. Rätt ställd fråga om man vill nå resultat skall bara öppna för 2 svar. Ja eller Ja.

Farmor som nyss sa Ja till ett par gula och ett par svarta skor av samma sort. Inget velande här inte.
Kram från farmor som bjuder in till Birthday party på lördag! Kommer ni eller kommer ni!

Pernilla sa...

Halloj och tack så jättemycket för fint julkort. Vad gulligt av er att tänka på oss. Stor kram från Portland!