tisdag, september 26, 2006

Växer så det knakar!

Man kanske inte ser det sådär omedelbums men successivt växer vår lite Otis upp. Kläder som han badade i för bara tre veckor sedan är sedan länge förpassade till högen för urväxta paltor. Han är mycket mer vaken nu och börjar aktivt svara på den uppmärksamhet man ger honom. Att det rör sig om ett A-barn är ju redan avhandlat, men hans självständighet har tagit steg som känns lite i snaraste taget.
Han har t.ex. redan synts i baren på en lokal pub, och det ryktas även att han valt att gå i pappas fotspår och pierca sina örsnibbar.
Kanske skall ta ett snack med honom om dessa bitar redan nu!

måndag, september 25, 2006

rosa drömmar


Om ni behöver tips på julklappar så finns det massor av goda och fina i butiken i Rosendals Trädgård, utöver alla de fantastiska och troligtvis goda bakverken som finns att fika. Vi slog båda (Petra och jagsjälv) till på morotskaka så ingen skulle bli avis på vad den andra åt om någon tog något annat. Sommaren har verkligen dröjt sig kvar, vilket ju är härligt och man får utnyttja så mycket man bara kan.

Tex hänga i en äppel- och päronträdgård på Djurgården någon timme är inte fy skam. Det var det flera barnfamiljer än oss som upptäckt, har aldrig sett så många barnvagnar samtidigt tror jag.

Vi kom dock lite sent för att hämta Vidar på dagis, eftersom de stängt av södertunneln, utan att visa eller varna för det när man kommer från Norrmalm och svänger glatt in, som alla andra, för att senare upptäcka att den, ja som sagt var - är stängd, och man får göra u-svängar och hitta en annan väg. Svettigt. För inte tala om korkat att inte varna lite innan.




För att få längta hem till lägenheten lite så drog vi till Tolfta Gård över helgen, jag och Albin var där för exakt ett år sedan, så det var lite av ett jubileum. Denna gång var vi ju i och för sig tre. Tyvärr fick jag migrän och blev kort efter att denna bild var tagen helt däckad och kunde inte göra mera än ligga stilla i mörkret tills det var söndag morgon, då intog vi dock en god frukost i solen vilket var super.

Vid Tolfta Gård ligger även huset som vi vill bo i, rosa och allt, vi spanade in det när vi var där förra året, detta är huvudbyggnaden, och så är det två hus på var sida, man skytar ett här.


Tiden går läskigt fort, vi var till Coop i Fittja idag igen och gjorde veckans matinköp, denna gången hade de fått in flera Aladdin askar som vi fått en i flytt present, som vi nu smaskar på.

onsdag, september 20, 2006

Otis på nya äventyr

Sedan sen sist har Otis...


...även testat att vara vaken i B-Björnen.










Kollat på ett stort skepp som ingen kunde använda.











Röstat, tyvärr vann fel lag.










Hängt med farfar Hasse och faster Linnea på Rosendals Wärdshus, där vi firade att Birgitta fyllde år.










Kollat in lemurer på Skansen.









Storhandlat på coop forum i Fittja,
dit (och till IKEA å El-Giganten med) testkörde vi den nya citroenen.

fredag, september 15, 2006

höst shopping

Idag hänger ja och Otis mest i soffan i väntan på farfar Hasse med familj som kommer ikväll och över helgen.


För varje dag när vi tagit oss ut på stan i veckan har det blivit så dyrt, så det är nog bäst att vi stannar hemma i alla fall en dag. Ny höst och vinterjacka till både mig och Albin, nya jeans och limiterade adidas dojjor till mig. Tre randiga tröjor till Albin, och så en bunt tillbehör, sånt man har under och så.



Och så en bunt av de enorma muffinsarna från muffins fabriken.

Men, det är ju en super fin förhöst dag därute så en promenad lär det nog bli snart i de nya brallorna och kanske skorna med...

tisdag, september 12, 2006

sponsrade?

Otis har nu kommit på att det bästa sättet att spendera dagen på är att sitta i Baby Björnen. Då får man vara med/sitta uppe och nära pappa eller mamma i ett liksom. Är bara när vi ska sova för natten som det ok att inte sitta upp.
Så man får se det som en extra träning när man går hemma och fixar med grejer, och när vi är ute och promenerar, om vi har Baby Björnen med så är det den som gäller, då duger det ju inte att ligga i vagnen och glo in i jalusien. Vi har testat med filt på golvet, nope, och sådan liten sitt stol – nope inte mer än i fem minuter… så antagligen får man äta frukost väldigt snabbt eller ha Otis i knät och spilla ost på honom eller vänta tills han sover igen.

Otis och jag var till mitt (och hans! ☺) jobb igår och hälsade på en stund. Verkade ganska lugnt där och Åsa verkar klara att tolka min överlämning alldeles utmärkt, även om hon precis som jag sa i början inte riktigt fattat vad hon gör. Otis fick en super fin brun höst ”dräkt/åk påse/overall”, som blir perfekt att ha på sig i Baby Björnen (eller vagnen) när det blir kallare dagar!

lördag, september 09, 2006

jubileum

Vad veckorna går fort, Otis är tre veckor idag redan, och vi börjar hajja vilka skrik som betyder vad, tror vi i alla fall.

Veckan har varit blandad, både sociala och lugna dagar i hemmet. Vi har träffat en del av våra vänner, Petra och Agnes kom och hälsade på, fikat på stan med dem Therese, Agnes och Frida, så sprang vi på Daniel och Nikita i parken på Mariatoreget på vägen hem. Vi var på lasagne middag hos familjen Eriksson-Bjurell, haft BVC hembesök och Otis klarat fem kilos gränsen och jag fick ha min nya höstkappa på mig.





Beställde ringar, fick ju vänta tills nu när jag återkommit till en hyffsat normal storlek. De skulle komma nästa fredag, men, de har visst redan kommit – så vi ska hämta dem imorgon, när vi firar ”ett år”, vilket betyder att Micke fyller år också. Snacka händelserikt år.


Torsdag kväll/natt hade Otis svårt att sova, och vi fick inte sova så mycket, så efter att varit på BVC på fredagen fick vi hem och sova igen, men, det braiga med att vara föräldrarledig är ju att man får det!


Idag kom Camilla, Jens, Oskar och Ellen på besök med lite fika, himla trevligt. ☺


Så, ni får liksom komma och hälsa på, det är bara att höra av er!

tisdag, september 05, 2006

släkthelg

Pust, idag är jag helt slut, så trött. Otis vaknade bara två ggr i natt så det var nog inte det just, men det hade nog lagts ihop. Så idag blev det en längre morgon i sängen, och en stund på eftermiddagen med.

Albin är och spelar innebandy, som han har väntat på att den skulle börja igen. Jag ska försöka hitta något att aktivera mig med jag med, inte för att man sitter still så mycket nu, men vore bra med lite mera kalori slukande rörelser, och att man faktiskt få vara en kort stund för sig själv.
Jag behöver ju inte ens pumpa ut mjölken, den kommer ju liksom av sig själv utan ansträngning.

Helgen gick i släktens tecken, minst sagt. På lördag em kom mamma, numera mormor, Lena och Per-Olof och hälsade på Otis för första ggr. Så det blev första släktmiddagen hos oss, kändes lite högtidigt faktiskt, så dagen till ära blev det dovhjortstek.



På söndagen blev det promenerande på stan för mig och Otis, men mormor och P-O. Vi besök Moderna Museet, och kollade in Paul McCarthy’s utställning lite kort, väldigt kort, för – det var kanske meningen men vi blev bara illa till mods och gick ut igen, och kollade på de gamla vanliga tavlorna i stället. Och eftersom regnet som de lovat uteblev så tog vi ett var runt Skeppsholmen och kollade på båtarna med.

Vi fick en Baby Björn av Otis mormor, han gillar som tusan att sitta i den, i det korta testet vi har hunnit göra i alla fall. Vi shoppade den igår när vi vinkande av farmor Ulla. Åkte sedan till Albins kontor där de fixat och stuvat om under helgen. Sen, shoppade vi en del till mest på Hennes, jag fick en höst kappa, så nu vill jag det ska bli lite kyligare så att jag kan ha den på mig på en gång.

Otis har en jobbig dag idag, blir ledsen så fort han ligger ner (om han inte råkat somna när han ammat) vi verkar ha det alla tre i och för sig…
Hoppas det blir bättre efter en natts sömn, om vi nu får en.

fredag, september 01, 2006

karibiska vindar

Vi promenerade till Liljeholmen via en fika på Café Pladder i Vinterviken idag för att träffa en sjuksköterska som pratade konstant utan att andas - eller lyssna för den delen...

Otis blev vägd, han har gått från 3935 när han föddes till 4720 idag, från en kurva till en annan och växt 1,5 cm på längden. Så jo, han äter nog som han ska i alla fall. Igår hade han en vaken dag, vi var på Landet och åt middag med farmor Ulla som kom igår, och han lyckades äta tills det inte fans mera kvar att få. Men, så fick han himlans ont i magen sedan också, hur ont som helst va det lät.

Fick äta sushi här om dagen, fan va gott, vet inte riktigt varför men eftersom vissa påstod att man inte fick äta det under graviditeten, så gjorde jag inte det, känns otroligt paranoide så här i efterhand, SÅ jäkla ofta äter man ju inte det liksom – eller behöver äta det. Jag tänker heller inte bli någon paranoid alkovägrare så här under amningen. Nä - självkart kommer jag inte dricka mig full, inte ens i närheten. Men en mellanöl eller ett litet glas vin till maten kommer ja fan unna mig ibland, bara så ni vet, inget att bli paranoid över det heller.

Imorgon kommer mormor (numera) Lena & P-O till stan också, och NYC Anna-Kari är stan med hennes Max och man vill ju hinna träffa dem med innan de drar hem igen. Blir nog en lång dag imorgon med.

Ganska trött är man ju som man väntas vara, men inte så farligt än som man befarat, han vaknar på tre ganska givna tider under natten för att amma lite, sen får man sova ett par timmar emellan, man får bli bra på att somna om helt enkelt, och det har jag fortfarande kvar att lära mig. Även att somna på dagarna, inte min grej, får väll träna på det med.



Och jag tror att Leif är glad att få personifiera det namnet på ett så bra sätt, det passar ju honom så himlans bra!